MAQRO İnşaat: Güvenin en önemli üç senesi

MAQRO İnşaat, Gürcistan pazarında 3 yıl önce ortaya çıktı. Ancak bu dönem, Gürcistan pazarında  güveni kazanmak ve en büyük yatırımcılardan biri olmak için yeterli olmuştur. Georgia Today Business Proje Geliştirme, Kamu ileİlişkiler, Satış ve Ticaret Alanından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Karayer ile röportaj yapmıştır.

MAQRO inşaatı 2013'ten beri Gürcistan'da çok büyük yatırımlar yaptı. Gürcistan yatırım açısından sizin için neden o kadar çekici olmuştu?
Uluslararası MAQRO İnşaat şirketi, Gürcistan'daki en büyük yatırımcılardan biridir. Şirket, 2013 yılından beri benzersiz konseptleri olan Green Diamond ve Green Budapest konut kompleksleri gibi çeşitli projeleri,  4 yıldızlı Uluslararası Hotel Mercure Tbilisi Old Town, Bellissa mobilya mağazalar ağı ve çok zarif bir iç tasarımı ve özel mutfağı olan Dinehall  restoranı gibi birçok projeyi gerçekleştirmiştir."

Gürcistan’da mevcuti sağlıklı ve istikrarlı bir yatırım ortamı, Gürcistan pazarında kaliteli inşaat ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, 2013 yılında kendi deneyimimizi paylaşmaya ve piyasaya girmeye karar verdik ve bu güne dek 70 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Green Diamond ve Green Budapest Konut kompleksleri , uluslararası MAQRO İnşaat şirketinin en kapsamlı yatırımlarıdır. MAQRO İnşaat'ın başarısının anahtarı,  kalite kontrolünün sağlanması ve yönetim ekibinin pazardaki değişikliklerin  değerlendirmesi ile gerçekleştirmesidir . MAQRO İnşaat Gürcistan pazarına yatırım yapmaya devam ediyor ve yakın gelecek için iddialı planları var.

Gürcistan beklentilerinizi karşıladı mı ve Gürcistan'daki mevcut iş ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Bahsettiğim gibi, Gürcistan'da sağlam bir iş ortamı mevcuttur. Başka ülkelere göre buradaki gayrimenkul alanında getiriler çok yüksektir. Bu olay, gayrimenkul satın alırken çok önemlidir. "Green Diamond" a yatırım yapmak çok avantajlıdır. İlk önce bulnun nedeni, dairelerin planlanması ve kompleksin konseptinin çok çekici olmasıdır. Dairenin başlangıç fiyatı 1 metre karesi için 750 ABD Doları'dır, dairenin tam fiyato ödenmesi halinde ise - 637 Dolar'dır. Kompleksin birinci safhası bittikten sonra 2018 yılı Mayıs ayında müşteriler 2 sene içerisinde yaklaşık %50-60  kar  elde edecektir. Bence bunun çok yüksek bir gösterge olduğuna katılıyorsun. Size ikinci örneği söyleyeceğim: 3 odalı daireyi 43 000 ABD Dolarlık fiyatla düşünelim. Green Diamond konut kompleksinde, müşteri kolayca 500 ABD DOları  karşılığında kiraya verebilir.  Bu, sakinlerin % 14'ünün geri dönüşüyle yalnızca 7 yıl içinde nakit kazanabileceği anlamına gelir. Gürcistan emlak işinde bu oranlar, yıllık getirilerin, % 5-6 gibi olduğu diğer ülkelere kıyasla oldukça yüksektir."

"Esnek ve benzeri olmayan ödeme koşulları, daireleri bu hızda satmanın temel nedenlerinden biridir. Mutfak mobilyaları, ankastre eşyalar ve banyo kulaklığı bulunan tamamen onarılmış dairelerin 25.000 ABD Dolarından başlıyor. Müşterilerin ilk ödeme için 2.500 ABD Dolarlık ve aylık 250 ABD Dolarlık ödemeleri gerekir. Ödeme koşulları müşterilere son derece uygun:% 10 - ilk ödeme, toplam miktarın % 30'u 30 ay boyunca dağıtılıyor, yani, müşteriler ayda yalnızca% 1 ödeme yapıyor.  İnşaat tamamlandığında (Mayıs 2018) müşteriler kalan  % 60 ödeyecektir. Bu dönemde müşteriler banka kredisini kullanabilir, krediyi  kira ücretinin bir kısmı ile  kolayca ödeyebilir ve diğer kısmını ise  kendi amaçları için kullanabilir".

Size göre, Gürcistan’ın yabancı yatırımları çekmek için nasıl bir potansiyeli var?
"Şu anda, Gürcistan'ın iş ortamı yabancı yatırımcılar için oldukça cazip, yüksek yatırım getirisi ve düşük bürokrasi seviyesi bu gerçeği güçlendirmektedir. Hükümet, tüm yasal süreçleri hızla geliştirip  fazla zaman harcamanıza veya mali kaynakların dondurmanıza gerek olmamakla  yatırımcıları korur. Bi bu ülkede kendimizi iyi hissediyoruz, bu yüzden bu kadar çok proje geliştiriyoruz ve gelecekte daha da  büyük yatırımlar yapmayı planlıyoruz."

Örneğin, Eylül 2014’te Green Budapeşte’nin satışlarına başladık ve bugüne kadar  % 90’ı sattık. Green Diamond için, sadece bir ayda, birinci safhada sayılması planlanan  dairelerin % 50'sini sattık. Bu sadece rakamlar değil, bu  bizim  müşterilerimize karşı çok hassas bir yaklaşımin ve onların ihtiyaçlarını ve çıkarlarını göz önünde bulundurmamızın güzel bir ifadesidir."

"Stratejimiz ekolojik olarak temiz ve sağlıklı ortamları olan yeşil projelerin gerçekleştirilmesidir. Tüketiciler, dairelerin yaklaşık % 30'unu yatırım amacıyla, % 70'iise  oturmak için  satın almıştır. Bizimkonut kompleksinde evleri, yoğun hayat temposu olan ve istikrarlı yatırım yapmak isteyen  35-55 yaştaki tüketiciler satın almaktadır. Bu tip insanlar için, özel konumu ve enteressan konseptine sahip olan yaşama kompleksine  yatırım yapmak çok önemlidir. Öte yandan,Green Diamond kompleksini, yaşama şartlarını değiştirmek ve ekolojik açısından temiz bir ortamda yaşamak  isteyen ve değişik altyapıya öncelik veren aileler seçmiştir."

MAQRO İnşaat az zaman önce bir daha  yeni, kapsamlı proje olan Green Diamond inşaatına başlamıştır. Proje hakkında daha ayrıntılı bilgi verir misiniz...
MAQRO İnşaat'ın yeni konut kompleksi olan GREEN DIAMOND 28 Mayıs'ta başladı. Adı geçen proje üç safhayı kapsamaktadır. Birinci safha 731 daireden  oluşmaktadır.

Bu benzeri olmayan  yerleşim kompleksi, Olimpik tesislerin yakınında, ekolojik açıdan temiz bir Tiflis bölgesinde inşa edilmektedir. Konut kompleksi Green Diamond'ın yanında, Doğu Avrupa'da benzersiz olan bir mega projesi - Teknoloji Üniversitesi kurulacaktır. Konut kompleksi alanı 23.143 m2 yeşil alan ile yaklaşık 70.000 m2 olacaktır.  Bu proje saninlere Tiflis'te değişik bir şekilde yaşama imkanını verecektir. Konut kompleksinde 1772 daireli 23 yaşam bloğunu bulabilirsiniz.   3 yüzme havuzu, 4 basketbol alanı, 4 açık  fitness alanı, 4 çocuk oyun alanı, 7 pergola, kapalı spor tesisleri, yürüyüş ve koşu parkurları, ticari alanlar, sosyal teraslar, kreş ve okul  dahil sakinlerin  tüm ihtiyaçları karşılanacaktır.

"MAQRO İnşaat'ın ilk kapsamlı projesi olan Green Budapeşte artık  şirketin kartviziti olmuştur. Green Budapeşte'in sakinleri yeni hayat için hazırlanmaktadır.  Tüketiciler, şirketin sunduğu dairelerin yüksek kalitesinden emin olmak için daireleri yerinde görebilmektedir.  Green Diamond inşaatı ile onarım çalışmalarında da aynı malzemeler kullanılacaktır. Maqro İnşaat şirketi, Gürcistan'da faaliyette bulunduğu sürede tüketicilerin güvenini kazanmıştır.Özellikle bunun nedeni, Green Budapest inşaatının erken bitirmesi ve yeni saninlere son derece kaliteli evlerin teslim etmesi  olmuştur.  İlgilenen kişiler, 5 showroomun sunulduğu satış ofisini ziyaret edebilirler - Green Diamond'daki kullanılacak malzemeler showroomlardakiyle aynı olacaktır."

"Değişik altyapı, yüksek kaliteliinşaat malzemeleri, en uygun bir şekilde planlama, uygun  fiyatlar ve esnek ödeme koşulları Green Diamond'ın başarısına neden olmuştur.  Böylece insanlar bu fırsatı çok aktif kullanıyor ve bu da bizi mutlu ediyor."

Yakın zaman içerisindeki Tiflis'te başka neler planlıyorsunuz? Gürcistan'ın diğer şehirlerinde başka projeleri gertçekleştirmeyi planlıyor musunuz?
"MAQRO İnşaat'ın gelecek için büyük planları var. Projelerimizden çok gurur duyuyoruz ve durmayacağız. Gürcistan'daki olan durum bize pazarın ihtiyacını ve talebini göstermektedir. Bu yüzden Tiflis'in ekolojik temiz bir bölgesinde bir villalar köyü inşa etmeyi ve şehir merkezinde ise yüksek gelirli kesimi için seçkin yaşama bloğunu inşa etmeyi düşünüyoruz. Havaalanı otoyolunda bir arsamız var ve orada  ev ve dekoratif eşyaları  hipermarketin inşa edilmesi planlanmaktadır.

"Başkent dışına gerçekleştirilen projeler ile ilgili olarak, halihazırda bir arsamız olan Batum'da bir yerleşim bölgesinin inşasını planlamaktayız, ancak şuan  daha ayrıntılı bilgi veremiyorum. Başka bilgi, Gürcü tüketiciler için sürpriz olarak bırakalım."

"MAQRO İnşaat’ın ana hedefi, lider firmalarla başarılı bir ortaklık kurarak müşterilerimize ilave hizmetler sağlamada lider olmaktır. Görevimiz, tüketicilerin  beklentilerini sağlayıp  güvenlerini kazanarak  kalıcı ilişkiler kurmaktır. MAQRO İnşaat şirketi,  günlük işlerini uluslararası  uygulamalara göre yürütmektedir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmanın kalitesi konfrluk ve yüksek kaliteli hizmetin garantisidir.  Ana hedefimiz Gürcistan'da  birönde  inşaat şirketi olmaktır."

Tiflis hakkındaki izlenimleriniz nasıldır? Yatırımcı arkadaşlarınıza Gürcistan hakkında ne söylersiniz?
2014'ten beri Tiflis'te yaşıyorum. Ülkedeki atmosferi, güvenilir ortam, dostane ve misafirperver halkı çok sevdim. Gürcistan çok güzel ve enteressan bir ülkedir, etrafınızda gördüğünüz her şey yüzyıllar önce yaratılmıştır.  Doğa muhteşem; Bu küçük ülkede alpin bölgeleri, deniz, korunan alanlar vb. bulabilirsiniz.

"Diğer yatırımcılara; tüketicilere optimal bir dçnem içerisinde gerçekleştirilecek yüksek kaliteli, benzeri olmayan bir ürün  sunmasını tavsiye ederim. Bunun dışında daha en önemlisi, bir niş almaktır - bunlar başarının ana bileşenleridir."

"MAQRO İnşaat'ın yükümlülüklerine karşı yüksek sorumluluk duyup  faaliyetleri müşterilerin menfaatleri dikkate alınarak gerçekleştirmektedir. MAQRO İnşaat, Gürcistan pazarında sadece yüksek kaliteli binalar değil, Gürcü halkına güven ve güvenilirlik sağlamaktadır."

MAQRO İnşaat: Güvenin en önemli üç senesi